Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Sex, Lies and Videotape


Sex, Lies and Videotape


Director: Steven Soderbergh

Writer: Steven Soderbergh

Released : August,18 1989

Μια ανασφαλής και συνεσταλμένη γυναίκα, ένας σύζυγος που κοιμάται με την αδερφή της και ένας πρώην συμμαθητής που βιντεοσκοπεί γυναίκες να μιλούν για το σεξουαλικό παρελθόν τους.
Ο πρώην συμμαθητής του συζύγου John Millaney (Peter Gallagher) o Graham (James Spader) επιστρέφει στη παλιά του γειτονιά και μένει καλεσμένος στο σπίτι του John και της γυναίκας του Ann.Η εμφάνιση του θα φέρει τα πάνω κάτω στη φαινομενικά ήσυχη ζωή του ζευγαριού. Στην πραγματικότητα ο John έχει παράλληλα σχέση με την αδερφή της Ann, την Andie μια σερβιτόρα που εν αντιθέσει με την Ann, της αρέσουν οι πολλές και επίκαιρες σχέσεις που βασίζονται στην σωματική επαφή και όχι στην ασφάλεια και σιγουριά που προσφέρει ένας γάμος. Η Ανν δεν ενθουσιάζεται με τη σεξουαλική επαφή ενώ οι επισκέψεις σε ψυχολόγο δε φαίνεται να τη βοηθούν να ξεπεράσει τη ψυχαναγκαστικότητα και τη χαμηλή αυτοπεποίθησή της. Όμως ,περιέργως η Ανν αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με το παράξενο και μυστήριο Graham αν και ο John της εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον πρώην φίλο του. Αργότερα, όταν ο Graham πιάσει δικό του διαμέρισμα και η Ann τον επισκεφτεί ανακαλύπτει τη συλλογή του από βιντοκασέτες. Το περιεχόμενο; Γυναίκες να μιλούν για το τι πιστεύουν, πως νιώθουν για το sex καθώς και τις εμπειρίες τους . Αηδιασμένη και σοκαρισμένη φεύγει από το σπίτι του και πηγαίνει στην αδερφή της. Όταν εκείνη τα μαθαίνει όλα θα θελήσει να επισκεφτεί τον Graham και έτσι καταλήγει να φτιάχνει τη δική της βιντεοκασέτα (εν γνώσει της φυσικά, φετιχιστής φετιχιστής ο dear Graham αλλά όλες οι γυναίκες έχουν δώσει την συναίνεση τους σε όλο αυτό το μακελειό) . Η Andie λέει τι έκανε στην Ann , η Ann ενημερώνει τον John , ο John εξαγριώνεται. Εντωμεταξύ η Ann ανακαλύπτει την απιστία του άνδρα της με την αδερφή της και ξαναπηγαίνει στον Graham.Εκεί τα πράγματα θα πάρουν τη δική τους τροπή. Το τέλος δικό σας πιστεύω ότι θα ήταν άσχημο να το αποκαλύψω..
Δεν πρόκειται για μια απλή ταινία που η απατημένη σύζυγος δικαιώνεται καθώς βασικό ρόλο στην ταινία παίζει η ψυχοσύνθεση των τεσσάρων προσώπων και προβάλλονται οι αντιδράσεις τους και οι εκμυστηρεύσεις τους για το παρελθόν και τις βαθύτερες επιθυμίες τους .
My opinion : Πολυαγαπημένη ταινία, συναρπαστικό σενάριο, εξαιρετικές ερμηνείες ακόμα και αν και οι τέσσερις πρωταγωνιστές κατέληξαν σε σειρές στη TV( ακόμα να ξεπεράσω το σοκ που πέρασα όταν είδα τον James Spader σε ελληνικό κανάλι να παίζει το δικαστή σε καθημερινή τηλεοπτική σειρά ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου