Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Everything is Illuminated


EVERYTHING IS ILLUMINATED

Director: Liev Schreiber
Based on the novel by Jonathan Safran Foer
Starring: Elijah Wood,Eugene Hutz,Boris Leskin,Laryssa Lauret

Ένας ήσυχος και πραγματικά παράξενος νεαρός, o Safran [a true weirdo],ο οποίος είναι συλλέκτης στιγμών και αναμνήσεων ταξιδεύει στην Ουκρανία για να βρει τη γυναίκα που έσωσε τον εβραίο παππού του στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αναλαμβάνει να τον βοηθήσει ένας νεαρός Ουκρανός,ο Alex με τον παππού του και τον mentally ασταθή σκύλο-οδηγό του κατά φαντασία και κατά συμφέρον τυφλού παππού. Η έρευνα ξεκινάει όχι μόνο για τον νεαρό αμερικάνο αλλά και για τον παππού ,αφού η όλη αναζήτηση τον οδηγεί σε κομμάτια του παρελθόντος, τα οποία δεν είχε φυσικά ξεχάσει παρά μόνο θάψει στο μυαλό του. Λίγο η τύχη, λίγο η απροσδόκητη και breath-taking σύμπτωση και λίγο ακόμα το παρελθόν συνθέτουν μια ιστορία που λαβαίνει το τέλος που της αξίζει με συγκίνηση που σπάει κόκκαλα.

Well, πολλοί πόντοι για την υποκριτική ικανότητα και των τριών πρωταγωνιστών μας, για την αφοσίωση του σκηνοθέτη στη λεπτομέρεια και για την συλλογή του Σαφράν. Ακόμη , μερικοί πόντοι για το στυλ του Άλεξ [τραγουδιστη των Gogol Bordello στην πραγματική ζωή] και για τα γρυλίσματα του σκύλου.

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα ανακάλυψα το blog σας καθώς έψαχνα για τον Emir Kusturica .. Πολύ ωραίες επιλογές, Mπράβο.. Θα σας εμπιστευτούμε για τις χειμερινές μας ταινιοβραδιές... Καλή Συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή